S ciljem povećanja zaposlenosti visokoobrazovnog kadra na području SBK / KSB, Sveučilište / Univerzitet “VITEZ“, u saradnji sa Službom za zapošljavanje SBK / KSB, realizuje projekat simboličnog naziva “Sigurno siguran korak ka prvom zapošljavanju“.

 

Zahvaljujući upravo ovom projektu, čija ukupna vrijednost iznosi 110. 000 KM, na Sveučilištu / Univerzitetu “VITEZ“ danas, 29. 9. 2020. godine, potpisan je ugovor o prvom zaposlenju s osam pripravnika.

Radi se o visokoobrazovanim mladim ljudima s područja cijelog kantona koji će u narednih 12 mjeseci svoj pripravnički staž, kao asistenti, obavljati na Sveučilištu / Univerzitetu “VITEZ“.

Ovim projektom Sveučilište / Univerzitet “VITEZ“ je samo nastavio s realizacijom svojih programskih ciljeva koji, između ostalog, znače omogućiti siguran ostanak mladih ljudi u državi i nakon sticanja diplome o visokom obrazovanju.

Ceremoniji potpisivanja ugovora, koja je upriličena na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, pored pripravnika prisustvovali su prof. dr. Mirko Puljić, rektor S / U “VITEZ“, doc. dr. Maja Pločo, izvršna direktorica S / U “VITEZ“, Amra Kraksner direktorica Instituta S / U “VITEZ“ i rukovodstvo Službe za zapošljavanje SBK / KSB Željko Lončar i Marinko Krajina.

Sveučilište / Univerzitet “VITEZ“ je, kao društveno odgovorna ustanova, i u ovom , posebno osjetljivom periodu pandemije virusa COVID-19, još jednom pokazao svoju otvorenost prema društvenoj zajednici i posebno značajnoj mladoj populaciji.