Eko HUB Blagaj kojim koordinira Omladinski klub Novi Val realizovao je akciju čišćenja sa lokalnom zajednicom Blagaj, na lokaciji – rekreacijski centar Bunica.

 

Ovoj akciji čićenja sudjelovali su i članovi udruženja STK Blagaj, SPK Blagaj, kao i članovi
ekipe Bunica boating, LAKS, te druga udruženja, neformalne grupe i građani koji su se pridružili samoj akciji.

-Prilikom akcije čišćenja zatekli smo ogromne količine otpada kao i dvije mini deponije koje su se nalazile na ovoj lokaciji. U razgovoru sa komunalnim inspektorima je dogovoreno da u narednim danima JP Komos Mostar sanira još jednu deponiju za koju je potrebna teška mehanizacija. U toku akcije čišćenja očišćeno je 400 m obale gdje je prikupljeno 70 vreća otpada. Ovim putem želimo da se zahvalimo gradu Mostaru – odjel za komunalne poslove i JP Komos Mostar na pruženoj podršci prilikom realizacije akcije čišćenja RC Bunica. Ukoliko želimo zdravu i čistu prirodu moramo da se držimo slogana „Misli o prirodi!“. – kazali su organizatori akcije.

This slideshow requires JavaScript.

Ovom prilikom Novi Val Blagaj i Eko HUB Blagaj poziva sve građane Blagaja, Stoca, Nevesinja, Ljubinja i Čapljine da putem Eko alarma koji se nalazi na stranici www.novival.info prijave svoje ekološke incidente kako bi zajedničkim snagama reagovali na ekološke probleme.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.