Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Travnik. Domaćini u Travniku bili su mu članovi OO HDZ BiH Travnik na čelu s predsjednikom Bojanom Domićem i kandidatom za načelnika Općine Travnik, Goranom Pejakovićem.

 

Posjet je započeo polaganjem vijenaca za sve poginule i umrle hrvatske branitelje HVO-a Travnik na spomen obilježju Prahulje. Zahvalu pruženu potporu u realiziranim, ali i planiranim budućim projektima te za dolazak u Travnik predsjedniku Čoviću uputio je Bojan Domić.

-Naša intencija da Travnik dobije status grada proživljava sudbinu sličnu sudbini našeg nobelovca Andrića. Degradira se i iskrivljuje naša želja da Travnik postane urbana i moderna gradska sredina. Ipak, duboko vjerujem kako će na koncu građani naše općine prepoznati našu intenciju i zdušno ju podržati na dobrobit svih nas. Sretan sam da je predsjednik Čović uspio posjetiti i naše župe u Docu i Ovčarevu te ponos našeg Travnika KŠC “Petar Barbarić”, ali i vidjeti kako napreduje izgradnja spomen obilježja strijeljanim pripadnicima HVO-a “Bikoše” s uređenjem spomen kosturnice i pojedinačnih grobnih mjesta. –  kazao je Domić.

Nakon Prahulja izaslanstvo predvođeno dr. Draganom Čovićem posjetilo je župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu, gdje ih je ugostio župnik fra Zoran Livančić. Nakon obilaska najstarije župa Lašvanske Doline protokol je nastavljen posjetom rodnoj kući Ive Andrića u Travniku.

-Simbolična je naša današnja posjeta Memorijalnom muzeju „Rodna kuća Ive Andrića“. Želja nam je ukazati na činjenicu zapostavljanja istinskih, travničkih vrijednosti i veličina u Travniku. Žalosno je kako najveći Travničanin svih vremena i jedan od dva bosansko-hercegovačka nobelovca, nema ulicu ili trg u svome gradu, a o nečemu više da ne govorimo. Nesumnjivo je zanemaren te mu nije ni približno iskazana počast kakvu je zaslužio. Takav Travnik želimo mijenjati, želimo Travnik u kojemu će Ivo Andrić, Zlata Bartl ili Srebrenka Jurinac biti cijenjeni. Želimo budućim naraštajima pokazati da vrijedi biti uspješan, želimo napraviti Travnik koji će biti za sve i ispred svih. –  poručio je dr. sc. Goran Pejaković, kandidat HDZ-a BIH za načenika Općine Travnik.

Dragan Čović podržao kandidate travničkog HDZ BiH: Prezentirani ciljevi za bolji Travnik su ostvarivi

Nakon rodne kuće Ive Andrića upriličen je posjet župi “sv. Mihovila Arkanđela” u Ovčarevu, gdje je u ime župne zajednice goste pozdravio župnik fra Dario Udovičić.

Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik bio je posljednja destinacija današnjeg posjeta Travniku, gdje je dr. Čovića o realiziranim projektima i budućim planovima ove ustanove izvjestio don Željko Marić, rektor KŠC “Petar Barbarić”. Uz pridržavanje epidemioloških mjera posjeta je završava radnim ručkom s članovima OO HDZ BIH Travnik i kandidatima koalicije HDZ BIH – HSS Stjepan Radić za predstojeće Lokalne izbore u Travniku.

-Radujem se ponovno biti u Travniku, ali još više čuti da naš Goran i Mario, kandidat za načelnika i nositelj liste imaju 42 godine formalnog obrazovanja. To je put kojim treba ići Travnik, ali i Bosna i Hercegovina. Siguran sam da će to Travničanke i Travničani znati prepoznati i dati povjerenje zasigurno najboljim kanidatima u Travniku. Želim vam da se izborite za što bolji rezultat na prethodnim izborima. Na raspolaganju sam kako vama, tako i Travniku za sve što može unaprijediti život svih vaših sugrađana. – kazao je dr. Čović te zahvalio Bojanu Domiću na lijepom prijamu, ali i odličnom radu OO HDZ BIH Travnik.

Prije odlaska iz Travnika predsjedateljica Općinskog vijeća, Vlatka Lovrinović, uručila je prigodan poklon predsjedniku Čoviću, knjigu Travnička kronika s potpisima svih kandidata za predstojeće izbore te ponajbolje proizvode iz turističke ponude Travnika, želeći dodatno ukazati na travničke vrijednosti.