Bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić otputovao je za Sudan gdje bi u narednim danima trebao potpisati ugovor sa sudanskim Al Hilalom iz Kartuma. Pored dvije konkretne ponude , također iz Afrike, Adnan Hodžić se odlučio za ekipu Al Hilal iz Kartuma gdje će imati ulogu prvog asistenta, ponovo u tandemu sa srbijanskim trenerom Zoranom Manojlovićem.

 

 

– Kolega Manojlović prije ovoga vodio je Magreb Tetuan u Maroku , a ja sam imao dvije ponude iz Afrike, ali zbog ambicija u afričkoj Ligi prvaka koje ima sudanski Al Hilal preuzeli smo ovaj klub kako bi pokušali ostvariti ciljeve, a to su osvajanje prvenstva i iskorak u afričkoj Ligi prvaka. – kazao nam je Adnan Hodžić.

Travničanin Adnan Hodžić u novoj afričkoj avanturi
Manojlović – Hodžić: Odlični rezultati u više zemalja na afričkom kontinntu

Bosanskohercegovački trener Adnan Hodžić zajedno sa kolegom Manojlovićem ima velike uspjehe u Africi gdje je sa sa ekipom Primeiro de Agosto iz Luande tri puta bio prvak Angole i osvajio Super cup , a na internacionalnoj sceni sa ekipom Primeiro de Agosta igrao je polufinale afričke Lige prvaka što je najveći rezultat ovog klub na međunarodnoj sceni.

Travničanin Adnan Hodžić u novoj afričkoj avanturi
Uspješni u Angoli

Ovaj trenerski tandem sa AC Wydad Casablanca iz Maroka stigao do četvrtfinala najvećeg kontinentalnog takmičenja u Africi. Sa ovim klubom zabilježili su i uspješne nastupe u Arapskom kupu.

Travničanin Adnan Hodžić u novoj afričkoj avanturi
Vodili čuveni marokanski klub Wydad Casablanca

Za bosanskohercegovački nogomet veoma je važno imati trenera koji je višestruki učesnik grupne faze najvećeg klupskog takmičenja u Africi. Rođeni Travničanin, Adnan Hodžić, potpisom ugovora sa sudanskim Al Hilalom tako nastavlja uspješnu trenersku karijeru.