Bosanskohercegovački  bend Divanhana je gostovala je sinoć u Centru za kulturu Travnik u okviru programa Centra “10 za 50. Travnik je ujedno bio i prva stanica ma mini turneji koju ovaj popularni sevdah bend realizuje u narednim danima.

 

-Iako u specifičnim okolnostima, Divanhana se odlučila za ovo putovanje iz razloga da pokušaju kroz sevdah i lijepu energiju pomoći ljudima da se makar malo osjećaju bolje, te pobjegnu od surove svakodnevnice. –  kazali su nam članovi benda.

Ovo je bila prilika da im se uruči i priznanje koje su dobili na manifestaciji “Svečana dodjela nagrada Centra” za najbolji koncert po ocjeni publike u 2019. godini.

Divanhana je gostovala u okviru programa Centra “10 za 50”, kojeg realizira Centar za kulturu općine Travnik, a je podržan je  od strane BH Telecoma i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB.

This slideshow requires JavaScript.

Objavili album Quarantine EP

Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karantin izvedbe nekih od najljepših sevdalinki sa ovih prostora. Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu objavljivanjem Quarantine EP na sve popularnijoj muzičkoj platformi Bandcamp.

Izdanje ovog veoma neobičnog muzičkog mozaika, snimljenog većinom u kućnoj atmosferi sa mobitelima, donosi osam  numera, mahom sevdalinki, ali i autorskih pjesama pomenutog sastava.