Udruženje “Osmijeh” Novi Travnik upućuje čestitke povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom roditeljima, djeci, građanima i prijateljima.

 

Ovo je dan kada se na poseban način upućuje podrška osobama sa invaliditetom, kako bi se podigao nivo svijesti o invalidnosti, smanjile predrasude i stereotipi i da svako od nas može dati svoj doprinos društvenoj zajednici.

This slideshow requires JavaScript.

Zbog pandemije virusa Covid-19 nismo bili u mogućnosti da održimo priredbu povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ali ipak smo kroz projekat pripremili jedan kratki performans u kojem su djeca sa invaliditetom svirala na Orfovom instrumentariju, pjevala pjesmice sa koerografijom i rekvizitima. Naš osnovni i glavni motiv je slogan “Darujte nam osmijeh”, a vidjeti ga na licima naše djece.

Proteklog vikenda okončan je i tromjesečni projekat “Čaroban svijet muzike” gdje su djeca svirala na Orfovom instrumentariju, klaviru i ksilofonu. Projekat je realizovan u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom Novi Travnik, a podržan od Općine Travnik.