BHdiaFor će okupiti investitore koji su već napravili pozitivne priče u našoj zemlji, te podijeliti naučene lekcije lokalnih zajednica

 

Biznis centar bh. dijaspore i udruženje “Naša perspektiva” najavili su otvaranje registracije za 7. Biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore (BHdiaFor), koji će se održati u online prostoru 14. aprila 2021. godine te će okupiti investitore iz zemlje i svijeta.

– Poruka ovogodišnjeg izdanja BHdiaFor-a je “Dijaspora se vraća kući”, gdje želimo poručiti da će 2021. godina biti godina ekonomskog oporavka naše zemlje i da dijaspora igra ključnu ulogu u podršci novom iskoraku u razvoju i obnovi privrede nakon udara izazvanog pandemijom. Online putem ćemo okupiti investitore koji su već napravili pozitivne priče u našoj zemlji, te podijeliti naučene lekcije lokalnih zajednica koje su napravile veliki iskorak kada je u pitanju mobilizacija poslovnog potencijala dijaspore, poručio je Armin Alijagić, rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore.

Registracija za BHdiaFor je slobodna i dostupna svima koji su zainteresovani za poduzetništvo, dijasporske investicije, poslovnu saradnju i nove prilike za ekonomski razvoj. Pored poduzetnika i investitora, organizatori pozivaju studente i istraživače da se pridruže diskusiji.

Registracija je otvorena na ovom linku.

– Pokrovitelj ovogodišnjeg skupa je USAID kroz projekat “Diaspora Invest”, koji je u posljednje četiri godine podržao preko 140 preduzeća pokrenutih zahvaljujući inicijativi ili direktnoj investiciji bh. iseljeništva. Naši partneri su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Prijedor i Opština Lopare. Sa ovim lokalnim zajednicama ćemo razgovarati o tajnama njihovog uspjeha u saradnji sa dijasporom. Vrijeme je da pošaljemo poruku – otvoreni smo za investicije, poduzetnici i dalje rade vrijedno na stvaranju novih radnih mjesta i pokretanju novih poslovnih projekata, zaključio je Alijagić.