Eko HUB Blagaj, Omladinski klub Novi Val održao je još jednu akciju čišćenja na lokaciji Nevesinje – jezero Alagovac. Ova akcija čišćenja realizovana je zajedno sa lokalnom zajednicom Nevesinje, članovi Omladinskog kluba Novi Val, članovi udruženja VID, Sportsko ribolovno društvo Alagovac, Etno grupa “Simonida” Nevesinje, kao i volonteri.

 

Predsjednik sportsko ribolovnog društva Alagovac, Spremo Gradimir maksimalno podržava ovakve inicijative i posebno mu je zadovoljstvo jer ova saradnja prelazi u vid tradicije čišćenja sa timom Eko HUB Blagaj. Apeluje na sve posjetitelje ne samo jezera Alagovac već i sve druge prirodne ljepote na maksimalno očuvanje, zaštitu i podizanje ekološke svijesti svih građana.

U akciji  je prisustvovalo 30 učesnika, a prikupljeno je preko 30 vreća otpada. Pri završetku akcije dogovoreni su planovi za naredne akcije i saradnje.

This slideshow requires JavaScript.

Na kraju ovih aktivnosti upriličen je ručak sa osvježenjem svim članovima koji su prisustvovali čišćenju.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.