Javna ustanova “Centar za kulturu općine Travnik” organizuje  2. “Svečanu dodjelu nagrada Centra” za 2020. godinu. Svečana dodjela održat će se u utorak, 21.9.2021., godine sa početkom u 19:00 sati  u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik.

 

Cilj ove manifestacije jeste da vrednuje kulturne događaje, te podsjeti šta se događalo u Centru i kulturnoj sceni Travnika tokom jedne godine.

U toku programa “Svečane dodjele nagrade Centra”  nagrađuju se slijedeće kategorije: “najbolja predstava”, “najbolji koncert”, “najbolja manifestacija/festival”, “najbolji književni, edukativni i dr. program”, koji su se birali po ocjeni stručnog žirija i publike. Shodno pandemiji Corona virusa za 2020. godinu i programima koji su pratili predviđene okolnosti, uvrštena je još jedna kategorija: “najbolji online program”.

“Želja nam je da Travniku ostavimo sjećanja na sve divne umjetnike koji se svojom kreativnošću i radom trude da doprinesu jačanu kulturne scene”- poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

Specijalni gost ovogodišnje “Svečane dodjele nagrada Centra” je muzičar Amel Čurić.

Važna napomena: Radi poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja prisutnih, ulaz na svečanu dodjelu je isključivo uz pozivnice.

 

U utorak “Svečana dodjela nagrada Centra” za 2020. godinu