Danas je na Vlašiću svečano otvoren Prvi internacionalni nogometni kamp koji je okupio preko 70 dječaka i djevojčica uzrasta od 6 do 14 godina. Uz jasnu viziju kojom su se vodili organizatori – Adnan Beganović, predsjednik Škole nogometa „AiK“ Travnik sa kolegama Nihadom Ribićem, Rinaldom Milivojevićem i Adnanom Fejzićem, kamp je internacionalnog karaktera i ujedno prvi ovakvog tipa na području Srednjobosanskog kantona.

Prisutnima se na početku obratio doc. dr. Dženan Kos, predsjednik Skupštine Škole nogometa „AiK“ Travnik istakavši da je Prvi internacionalni kamp prije svega rezultata uspješnog rada sa djecom i omladinom s jedne strane i jasne vizije nogometne igre koju su postavili organizatori ovoga Kampa s druge strane.

Ivan Frljić, predsjednik Nogometnog saveza SBK izrazio je želju da ova aktivnost pređe u tradicionalni kamp koji će se realizirati svake godine gdje će mladi nogometaši imati priliku formirati se, uz rad i usmjeravanje certificiranih UEFA trenera sa UEFA PRO i A UEFA licencama, uz punu podršku Nogometnog saveza SBK.

Na Vlašiću svečano otvoren Prvi internacionalni nogometni kamp za dječake

U ime načelnika Općine Travnik, dr. sc. Kenana Dautovića, obratio se gosp. Semin Konjalić, stručni savjetnik za privredu i vanprivredu Općine Travnik poželjevši trenerima i učesnicima Kampa sretan i uspješan rad, te Prvi internacionalni nogometni kamp proglasio otvorenim.

Prvi internacionalni nogometni kamp je dobra prilika da se promovišu sportski, turistički i drugi resursi i potencijali općine Travnik i planine Vlašić.

This slideshow requires JavaScript.

Generalni sponzor Kampa su Duks nekretnine iz Rijeke – Republika Hrvatska, a svoju podršku pružila je Općina Travnik – općinski Načelnik kao sponzor Kampa, te mnogi privredni i poslovni subjekti, brojni pojedinci s područja općine Travnik, Srednjobosanskog kantona i šire.

Na Vlašiću svečano otvoren Prvi internacionalni nogometni kamp za dječake