Predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik učestvovali su na „International Staff Week“ (Internacionalnoj sedmici osoblja) koja je održana u periodu od 04.07. do 08.07.2022. godine na Univerzitetu Rey Juan Carlos u Madridu u Španiji.

 

Jedan od strateških ciljeva Internacionalnog univerziteta Travnik je internacionalizacija i uspostavljanje saradnje s europskim i svjetskim univerzitetima. Preko 80 predstavnika univerziteta iz cijelog svijeta imalo je priliku upoznati sve što nudi Univerzitet Rey Juan Carlos u Madridu.

Na „Internacionalnoj sedmici osoblja“ prisustvovali su predstavnici univerzitetskih centara iz: Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država, Egipta, Maroka, Južne Afrike, Tanzanije, Tunisa i Dominikanske Republike.

This slideshow requires JavaScript.

Prva sesija je održana u cijelosti u kampusu Móstoles. Pozdravnu poruku sudionicima „Internacionalne sedmice osoblja“ uputio je rektor Javier Ramos. U nastavku aktivnosti, koordinator za međunarodnu saradnju, Zlatko Mecan, prezentovao je Internacionalni univerzitet Travnik i njegove prednosti u pogledu studija, infrastrukture i istraživanja.

Tokom ostalih dana delegacija IUT-a posjetila je pet kampusa i sjedište Univerziteta Rey Juan Carlos koji je jedan od vodećih javnih univerziteta u Madridu sa skoro 50 000 upisanih studenata.

Tokom učešća na Internacionalnoj sedmici osoblja predstavnici Internacionalnog univerziteta Travnik uspjeli su proširiti i ojačati međunarodne odnose s Univerzitetom Rey Juan Carlos. Također, služba za međunarodnu saradnju IUT-a dogovorila je uspostavljanje saradnje s univerzitetima iz Južne Afrike, Tanzanije , Egipta i Tunisa. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o saradnji u sklopu kojeg će nastavno osoblje raditi na zajedničkim projektima, a dogovorena je i uzajamna posjeta univerzitetima i učešće na međunarodnim konferencijama.