U okviru kulturne manifestacije „Andrićevi dani“ večeras je na sceni Hrvatskog kazališta Travnik premijerno odigrana predstava „Taximetar“. Riječ je koprodukciji Hrvatskog kazališta Travnik i Gradskog kazališta mladih Vitez u kojoj igraju, glumci Matej Baškarad i Marko Mirković.

 

 

-Predstavu smo premijerno izveli u petak u Gradskom kazalištu mladih u  Vitezu i večeras imamo još jednu premijeru ovdje u Hrvatskom kazalištu Travnik. U predstavi igra moj kolega Matej Baškarad i ja i moram reći da smo uživali u samom procesu nastajanja ove predstave. Vjerujem da ćemo je dosta igrati. Ono što je najbitnije publici i ono što privlači publiku jeste da je u pitanju jedna komedija, iako bih rekao da je to komedija sa primjesama drame. Krije se tu jedna ozbiljna i jako duboka priča. – kazao nam je Marko Mirković, glumac.

Anto Bilić, intendant Hrvatskog kazališta Travnik navodi kako je u pitanju predstava u kojoj igraju dva profesionalna glumca, te dodaje:

-To su dva profesionalca koja su sklopila jedan tekst u jedan moderan štih, u jednu modernu izvedbu koja odiše jednom životnom pričom koja se svakom može desiti, ai ne mora. Predstava na svojstven način govori o čovjeku koji se bori sa društvom, sa obitelji sa svim onim što susreće svaki dan i na kraju izlazi kao pobjednik. Na kraju pobjeđuje dobro i mislim da je to dobro za predstavu koja je više satiričnog, nego dramskog karaktera. – naglasio je Bilić.

This slideshow requires JavaScript.

 

Vrhunski repertoar tokom „Andrićevih dana“

Tokom ovogodišnjih „Andrićevih dana“ Hrvatsko kazalište Travnik ponudit će predstave profesionalnih teatara.

-U razgovoru sa predstavnicima medija iz BiH i Hrvatske kazali su mi da je ovo programe kojeg se ne bi postidili niko ni u BiH, pa čak ni u Zagrebu.dakle, dolazi osam profesionalnih produkacija: Bosansko narodno pozorište Zenica, Umjetnička akademija zi Osijeka,glumci Teatra „Kerempuh“ iz Zagreba, Hrvatsko narodno kazalište Mostar. Zaista jedna širina koja odiše kvalitetom i onim što Andrić zaslužuje. – istaknuo je Anto Bilić, intendant Hrvatskog kazališta Travnik.

Na sceni Hrvatskog kazališta Travnik večeras premijerno odigrana predstava „Taximetar“