Drugog dana Festivala prvog lica „Mono Fest“ na sceni Centra za kulturu općine Travnik nastupio je virtuoz na gitari Boško Jović sa gostima. Prisutni u dvorani zaista su mogli uživati jedinstvenoj muzičkoj čaroliji.

 

U prvom dijelu koncerta Boško Jović odsvirao je solo na akustičnoj gitari izvedbe sevdalinki, te tradicionalnih pjesama iz Makedonije i nekoliko vlastitih kompozicija. Nakon toga sceni su mu se pridružili gosti, vrhunski muzičari Mario Rašić, basista iz Zagreba koji je svirao sa najvećim zvijezdama i Davor Maraus, perkusionista, inače profesor  na sarajevskoj Muzičkoj akademiji.

U drugom dijelu koncerta ovaj trojac vrhunskih muzičara, koji je ranije sarađivao na drugim projektima, u Travniku je prvi puta zajedno bio na sceni i izveo rock teme, tradicionalne pjesme iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, ali nekoliko kompozicija koje potpisuje Boško Jović.

This slideshow requires JavaScript.

Publika je na kraju nagradila muzičare dugim aplauzom,a oni su se odužili još jednom fenomenalnom izvedbom. Još jedno veče za pamćenje u Centru za kulturu općine Travnik, te dobar uvod za sutrašnje druženje sa još jednim virtuzom na gitari, jer gost „Mono Festa“ je čuveni Sead Zele Lipovača, uz  Tonija Jankovića, u dvije riječi „Divlje jagode“.