U organizaciji JU „Centar za kulturu općine Travnik“ završen je 2. po redu MONO FEST- festival prvog lica Travnik koji je trajao od 10.  do 12. oktobra  2022. godine.

 

Cilj samog festivala jeste dovesti u Travnik prepoznatljive, regionalne umjetnike iz različitih branši, individualce kako sam naziv festivala kaže, te ponuditi kvalitetan sadržaj za heterogenu grupu posjetilaca.

Smatramo da smo ove godine uspjeli u tome, shodno pozitivnim reakcijama publike. Svakako, imali smo i poseban povod za ovakav poklon gradu, jer napominjemo, ove godine Centar slavi 25 godina postojanja. Publici smo ponudili, popularnu, regionalnu predstavu sa snažnom životnom porukom, te vrsne muzičare koji, ne samo da su regionalno poznati, nego su iza sebe ostavili neizbrisiv trag u muzičkom stvaralaštvu radeći sa mnogim zvijezdama, kako ex Jugoslavije, tako i danas.  Sve ovo, u ozbiljnim krugovima umjetnosti, pozicionira Travnik kao prostor prepoznaljivog sadržaja i kvalitete, te se širi dobar „glas“ o svemu što radimo.“ – istaknuo je direktor Centra, Mr. Taik Ganić.

This slideshow requires JavaScript.

Zahvaljujemo našoj vjernoj publici. Tri dana Centar je odisao zadovoljnim licima, nekom posebnom magijom. – ističu iz Ureda za informisanje Centra.

Gosti festivala Dragan Marinković Maca, Sead Lipovača Zele i Boško Jović sa gostima se također zahvaljuju travničkoj publici na predivnoj energiji, te uposlenicima Centra na fenomenalno organizovanom festivalu.

Centar upućuje posebnu zahvalu medijskim partnerima festivala, te partnerskim institucijama koje su pomogle realizaciju: Federalno Ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB.

Uposlenici Centra nastavljaju sa aktivnostima koje slijede u narednom periodu u cilju obilježavanja 25 godina postojanja JU „Centra za kulturu općine Travnik“.

 

Završen “MONO FEST 2022” : Tri magične noći u Travniku