Nakon ljetnjih koncertnih aktivnosti, Mustra orchestra nastavlja rad na novom albumu. Nakon dva albuma instrumentalne muzike, na novom, trećem albumu će se okušati i sa vokalnim izvedbama. Za početni singl odabrali su pjesmu Crveno, u kojoj autorske stihove govori muzički novinar Amir Misirlić.

 

-Na novom albumu planiramo ugostiti i niz muzičara, kako iz BiH tako i iz regije. Naredni singl očekujemo prije nove godine. Album je planiran za objavu u 2023. godinu, godinu u kojoj Mustra orchestra obilježava 10 godina rada – Taik Ganić.

– Jedno od mojih najljepših iskustava bio je rad sa „Mustrom“. Kada sam prvi put čuo njihovu muziku od čiste svjetlosti isheklanu znao sam da su oni jedna posebna priča. I to ne samo u okvirima Bosne i Hercegovine. Kada sam dobio priliku da moje stihove obuku u njihovu muziku nisamni mogao ni smio da je propustim. A kada sam čuo kako sve to zvuči ispostavilo se da je rezultat bio veći od prostog zbira teksta i muzike. Posebno je zadovoljstvo što mogu reći da „Mustra“ za mene nisu više samo sjajni muzičari čijem se radu divim nego i dragi prijatelji kojima se radujem  – Amir Misirlić.

Muzika i aranžman potpisuje Taik Ganić, a tekst potpisuju  Amir Misirlić i Taik Ganić. Spot je sniman u Travniku, a u istom, osim članova Mustre učestvuju Eman Ganić i Ajdin Bešić te naša stalna saradnica balerina Zulejha Kečo. Snimatelj spota Orhan Ganibegović a montažu je uradio Taik Ganić.

This slideshow requires JavaScript.