Dvanaesti po redu Acoustic Fest Travnik (AFT) otvorio je pjevač i pijanista, Kenan Mačković koji je svojim posebnim izvedbama sevdalinki  u ovim hladnim danima malo je zagrijao afmosferu.

 

-Velika mi je čast i zadovoljstvo bilo učestvovati u ovogodišnjem Acoustic Festu u Travniku, koji je ugostio brojne zvijezde sa cijelog prosotora Balkana.Drago  I je da sam sa publikom podjelio dio ovog performansa. Zaista predstavili smo sevdalinku na jedan drugačiji način. Vjerujem da se publici to svidjelo i da su uživali.  Nadam se da će ovaj Festival još dugo postojati I da ćemo u nekim narednim godinama predstaviti novi projekat sličan ovome, jer ovaj je večeras jako dobro bio prihvaćen. – kazao je Kenan Mačković.

Završen 12. Acoustic Fest Travnik (AFT)

U jednom djelu na scenu je pozvao travnički bend Mustra Orchestra koji su mu se pridružili u izvođenju nekoliko sevdalinki.

-Centar za kulturu već nekoliko godina unazad, tokom cijele godine, zaista ima stalno programske aktivnosti, ali je finale godine, noembar i decembar sami vrh. Skoro svaku noć imamo različite sadržaje. Nedavno smo završili Mono Fest – Festival prvog lica,zatim Festival za djecz “Ogledalo svijeta u očima djeteta”, “Andrićevi dani”, Ilhamijini dani”. Evo završili smo “Acoustic Fest” i lagano idemo na božičnim i novogodišnjim konceertima i sami kraj godine rezervisan je za najmlađe i festival “Veseli snježni Travnik”. – kazao nam je Taik Ganić, direktor JU Centar za kulturu Općine Travnik.

Završen 12. Acoustic Fest Travnik (AFT)

Drugog dana Festivala publici se predstavili bendvi “Hidden Resonance” & “NinthendoChord.

Završen 12. Acoustic Fest Travnik (AFT)

Tokom trajanja Festivala u holu Centra za kulturu posjetioci su još jednom mogli pogledati izložbu „Travnička muzička scena“ Izložbena postavka – I dio. Riječ je o koprodukciji JU Centar za kulturu općine Travnik i UG Smart Media.