Večeras je u Gradskoj biblioteci Travnik upriličena promocija nove knjige autora Kemala Musića pod nazivom „Dan poslije“.

Kemal Musić, direktor JU Ratkovićeve večeri poezije, crnogorski književnik, novinar  i kulturolog, kroz svoj raznovrstan opus, očarava čitaoce svojom izvanrednom sposobnošću pripovijedanja i dubokim razumijevanjem ljudske prirode. Njegova nova knjiga, „Dan poslije“, knjiga je tajni koje se nose u dan poslije. Kako je naveo recenzent Goran Radojičić, nisu to tajne koje se tiču svijeta, one potiču od moći unutrašnjeg impulsa. U Musićevoj knjizi ulazak u život i izlazak iz njega obilježen je šutnjom – o svojima, o sebi, o svijetu i svemu. Šutnja koja se izdahne u dan poslije, koja traje, prenosi se s koljena na koljeno. Nakon čitanja knjige pripovjedača znamo, on nam je kao rod rođeni, jer je bez trunke zadrške (raz)otkrio sebe. I svakog od nas.

This slideshow requires JavaScript.

Kemal Musić, nagrađivani književnik, ponosno nosi sa sobom impresivan niz priznanja i nagrada koje svjedoče o njegovom izuzetnom doprinosu književnom svijetu. Jedna od značajnih nagrada koju je Kemal Musić dobio je „Odzivi“. Ova nagrada svjedoči o prepoznavanju njegove autentične proze i izuzetnog stila pisanja. Dobitnik je i nagrada ,,Boško Pušonjić“, ,,Avdo Međedović“ i Specijalne diplome Društva crnogorskih novinara za zbirke novinarskih reportaža.

Priče su mu prevođene na engleski, francuski, albanski, slovenački, ruski i azerbejdžanski jezik.

Knjigu su kroz razgovor predstavili  promotor doc. dr. Dženan Kos i autor Kemal Musić.