I ove godine u okviru manifestacije „Dani Općine Travnik“ upriličen je „Klub neizliječivih Travničana“. Gost-domaćin u Klubu ove godine bio je prim.dr.  Mirsad Granov, hirurg, direktor JU Bolnice Travnika,te Menadžer godine u BiH,  a odgovarao je na pitanja Kenana Kavazovića.

Prim. dr. Mirsad Granov rođen je 1947. godine u Sarajevu gdje završio Medicinski fakultet.  U travničkoj bolnici počeo je  raditi 1973.godine. Stekao specijalizacije iz opće i dječije hirurgije, te potom abdominalne hirurgije. Od 1991.godine je na čelu Bolnice Travnik, ali sve ove godine radio je  i posao hirurga.

-U mom prvom ugovoru stoji da sam direktor i hirurg. To je bio moj uslov da prihvatim poziciju direktora i tako je i danas. – kazao je dr. Granov.

Nakon agresije započeo je obnovu odjela u ovoj zdravstvenoj ustanovi i uvođenje laporoskopske hirurgije po čemu je ova bolnica nadaleko poznata jer je izvedeno preko 11.000 operativnih zahvata ovom metodom.

-Danas  pored hirurga i naši urolozi, ginekolozi i ortopedi rutinski izvode zahvate ovom metodom.  – kazao je prim. dr. Granov.

Prim. dr. Mirsad Granov počasni je građanin Ključa, a načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić uručio mu je plaketu „Neizliječivog Travničanina“.

Specijalni gost bio je poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžiehafizbegović, prijatelja dr. Granova,a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se članovi benda Mustra Orchestra.

Proteklih godina gosti u  „Klubu neizlječivih Travničana“ bili su naši sugrađani: Josip Pejaković, Besim Spahić, Miroslav Ćiro Blažević i Zlatko Hodnik, Milan Filipović.

 

travnik-grad.info

(foto: Mirsad Mujanović)