U selu Mudrike na platou planine Vlašić u nedjelju 6. maja  otvoreno je Turističko naselje „Lotos 1“ u kojem je smješteno 10 luksuznih objekata na površini od 20 dunuma. Radi se o prvoj fazi investicije u koju je do sada uloženo 1,2 miliona KM od kupovine zemljišta i svih potrebnih dozvola do izgradnje.

 

Svečanosti u Mudrikama prisustvovali su prvi kupci objekata iz Kraljevine Saudijske Arabije, predstavnici ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i  Općine Travnik, te brojni mještani sela Mudrike.

Novo turističko naselje „Lotos 1“ u Mudrikama svečano su otvorili načelnik općine Travnik  Admir Hadžiemrić i dr. Said el Ghamdi, vlasnik kompanije.

Otvoreno  turističko naselje  „Lotos 1“  u Mudrikama na Vlašiću

U nastavku ovog projekta planirana je i izgradnja hotela na ovoj parceli. Riječ je o novoj investiciji  od 3 miliona KM i gradnja počinje uskoro. Prvim vlasnicima uručeni su ključevi, a riječ o sudijskim državljanima doktorima medicine, pravnih nauka i biznismenima, zahvalnice i plaketa osobama koje su podržale ovaj projekat.

Zahvaljujući ovoj investiciji i mještani Mudrika su riješili svoje dugogodišnje probleme od snabdjevanja vodom do  kanalizacije i odvoda otpadnih voda. Lokalna džamija dobila je grijanje.