Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ domaćin je i organizator  IV. međunarodne studentske konferencije SKEI koja se danas održava u Travniku, a u suradnji s partnerskim visokoškolskim ustanovama iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

 

Uspješan rad SKEI 2019 poželjeli su rektor Sveučilišta „VITEZ“, prof.dr. Mirko Puljić  i Zoran Matošević, pomoćnik ministra obrazovanja SBK/KSB. Prigodnim riječima obratile su se i prof.dr. Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“, doc.dr. Malči Grivec, dekanica Fakulteta za ekonomijo in informatiko Univerza v Novem Mestu, doc. dr Darijo Jerković, koordinator SKEI 2019 i mr. Katarina Kafadar, predstavnica studenata Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ“.

Na Konferenciji će oko 100 učesnika, profesora, asistenata i studenata završnih godina sva tri ciklusa studija, predstaviti znanstveno-stručne radove iz područja ekonomije, informatike, prava i zdravstva.

„Studentska konferencija je jedinstvena prilika za studente da samostalno ili sa mentorima objave radove i predstave se ne samo akademskoj, nego i poslovnoj zajednici koja je prepoznala vrijednost razmjene znanja ovim putem. Zajedničkim objavljivanjem radova mentori daju poticaj daljem akademskom i profesionalnom usavršavanju studenata“, poručili su organizatori IV. SKEI konferencije.

Na Sveučilištu „Vitez“ počela IV. međunarodna studentska konferencija SKEI 2019

Podsjetimo na to da je prva SKEI konferencija održana 2016. godine u Vitezu na inicijativu dekanice Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, prof.dr. Jamile Jaganjac i pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB. Druga, SKEI 2017, održana je u Beogradu u organizaciji partnera Sveučilišta VITEZ, Visoke škole modernog biznisa-MBS, a treća, SKEI 2018, u Vukovaru u organizaciji tamošnjeg Veleučilišta Lavoslav Ružička i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde-Grabar Kitarović. Kao novi partneri, u ovogodišnju organizaciju Međunarodne studentske konferencije SKEI 2019, uključilo se još pet visokoškolskih ustanova iz BiH, Slovenije i Srbije (Internacionalna poslovno-informaciona akademija – Tuzla, BLC Banja Luka College – Banja Luka, International Burch University – Sarajevo, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – Beograd, Fakulteta za ekonomijo in informatiko, Novo Mesto, Univerza v Novem Mestu).