Potpisivanjem ugovora između Rijeke i kompanije Dalmont stvoreni su uslovi za početak radova na rekonstrukciji broda Galeb, zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske, u muzejski brod.

Galeb postaje muzej u okviru projekta Europske prijestonice kulture i nakon što bude dovršen, bit će smešten u luci Rijeka, pored Molo longo.

Po završetku rekonstrukcije i opremanja, Galeb će biti prvenstveno u funkciji kulture, a pored stalne muzejske izložbe naći će se i prostori za izložbe, kina i razne kreativne radionice. Manji dio broda bit će stavljen u komercijalnu funkciju, tako da će na brodu biti smještajni objekti, ugostiteljski objekat i suvenirnica.

“Siguran sam da će Galeb biti najveća turistička atrakcija u Rijeci, budući da je prije aranžmana još uvijek veliko zanimanje, a svako malo ga posjećuju domaći i strani novinari”, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zahvalivši svima koji su uključeni u projekt. , ali i šefu kompanije iz Dalmonta koja se prijavila na tender i dobila posao obnove broda.