Ekipa TNT Radija, Drukčijeg radija i N1 pobjednici su ovogodišnje Neretva Media regate koja je okupila  medijske radnike iz 28. bosanskohercegovačkih  medija, a dio je sadržaja manifestacije Dani Grada Konjica. Organizator regate je bilo Udruženje „Zelena rijeka“.

 

Ove godine se u organizaciju uključio i Grad Konjic, a podrška je pružena i od Agencije za ekonomski razvoj „Prvi korak“ iz Konjica i Udruženja privrednika Konjic, dok je prijatelj regate bio Hotel Garden city.

Organizator je za novinare, fotogafe i snimatelje u petak, 17.juna/lipnja organizovao druženje u Džajićima, dok je rafting na Neretvi za učesnike održan u subotu, 18.juna/lipnja, od Glavatičeva do Džajića, s ciljem promocije turističkog potencijala Grada Konjica.

This slideshow requires JavaScript.

Pobjednici ovogodišnje regate su kolege sa TNT radija, Drukčijeg radija i N1, koji su stazu dužine 18 kilometara preveslali za 1 sat, 27 minuta i 18 sekundi.

Drugo mjesto osvojile kolege iz medija: Klix, Oslobođenje i Kanal 6.

Treće mjesto pripalo je kolegama iz medija: Glas Goražda, RTV TK i Anadolija.

Učesnici regate će u svojim medijima predstaviti sadržaje koje su snimali tokom regate i doprinijeti popularizaciji turističkih potencijala na našem području.

Ekipa TNT Radija, Drukčijeg radija i N1 pobjednici Media regate u Konjicu