U okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2022” sinoć je u Gradskoj biblioteci Travnik upriličena Književna radionica  i predstavljanje izdanja “Ratkovićevih večeri poezije”  Bijelo Polje.

Na Književnim susretima crnogorske književnosti predstavljena su djela Avde Međedovića, Riste Ratkovića i Kemala Musića. Gosti radionice bili su prof. dr. Šemsović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Kemal Musić i Sead Husić.

This slideshow requires JavaScript.

Dodjela književne nagrade “Andrićevih dana”

U organizaciji Gradske biblioteke Travnik, u Travniku će po prvi put, biti svečano uručena „Književna nagrada Andrićevih dana“.

Tim povodom, u srijedu 9. 11. 2022. godine u kabinetu načelnika Općine Travnik, prof. dr. Kenana Dautovića, održat će se prijem za autore čija su djela ušla u uži izbor za „Književnu nagradu Andrićevih dana“ – Melidu Travančić (knjiga „Ulaz u prazninu“), Damira Uzunovića (roman „Ja sam“) i Vuka Rodića (roman „Tužna felisidada“).

Isti dan, u 19:00 sati, u Velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik, bit će upriličena Svečana dodjela „Književne nagrade Andrićevih dana“.